Missie en Visie

Wie zijn wij?

Comité 30 juni - 1 juli Amersfoort staat voor het herdenken, verwerken en helen van het Nederlandse trans-Atlantische slavernijverleden in Amersfoort en omstreken. Onze missie: het vergroten van kennis en bewustwording over dit verleden. We streven naar verbinding, vrijheid, gelijkwaardigheid en kennisverrijking.

 

Visie

Wij creëren een veilige omgeving voor herdenking. Door diverse activiteiten bouwen we aan een toekomst van kansengelijkheid voor alle inwoners van Amersfoort en omstreken. Onze focus ligt op het geven van een stem aan Surinaamse en Caribische Nederlanders en het vergroten van bewustzijn over de impact van het slavernijverleden in onze hedendaagse samenleving.

 

Ons doel

Het verspreiden van verdiepende kennis door gemeenschappen een stem te geven en de diversiteit van Surinaamse- en Caribische Nederlanders in Amersfoort te tonen. We willen de impact van het slavernijverleden begrijpelijker maken voor iedereen, ongeacht afkomst of aan welke kant van de geschiedenis de voorouders stonden. Nu gaat het puur om bewustwording, zoals ontdekken welke invloeden uit het slavernijverleden nog steeds impact hebben op nazaten van tot slaaf- gemaakten en contractarbeiders uit andere windstreken.